field grass

НОВИНИ

Качествено семепроизводство
От 5 години фирма Финмар Комерсиал прави семепроизводствени посеви от сортове пшеница на Лимагрейн. Зърното се отглежда в стопанството на Александър Александров в землището на с. Алеково, Свищовско. Присъстваме на жътва на сортовете Анапурна и Апаш с парцели от по 100 декара всеки. Изключително съм доволен от резултатите, които виждаме на полето, коментира Георги Манзаров, управител на Финмарк Комерсиал. А добивите са: от Апаш 880 кг, а от Анапурна - 858 кг. Това наистина са сериозни добиви, като имаме предвид тежката за есенниците година. Да, имаше влага и слънце, но имаше и много стрес, на които бяха подложени растенията, най-вече от драстичните температурни амплитуди от по 20 градуса в различни периоди от развитието им.Семепроизводството е трудно начинание! Не всеки ще...
прочети повече>>
Сертифицирани семена LG от пшеница и ечемик сезон 2016/2017
Финмарк Комерсиал ЕООД предлага сертифицирани семена от високодобивни сортове пшеница и ечимик на френската фирма Limagrain.Пшеница: Апаш (първо размножение) Андино (първо размножение) Анапурна (първо размножение) Авеню (първо размножение)Ечимик: Казанова (първо размножение)Разфасовка - по избор на клиента.
прочети повече>>
Посещение на завода Elixir Prahovo
Екипът ни и наши бизнес партньори бяха на посещение в завода за минерални торове по покана на собствениците на компанията "Elixir Prahovo". Сръбските колеги ни показаха целия цикъл на производство, съвременното машинно оборудване и химическата лаборатория на завода. Разказаха ни за историята на фирмата, която днес вече има сериозен износ на продукцията си в голям брой европейски държави.
прочети повече>>
Монокалциев фосфат (MCP) и Дикалциев фосфат (DCP) от Elixir Prahovo
От 2016 г. Финмарк Комерсиал ЕООД е официален представител за България на Elixir Prahovo. Сръбският завод е производител на неорганични хранителни фосфати, които се произвеждат при реагиране на калциев карбонат с калцинирана с мокър процес фосфорна киселина. Продуктите MonoFos и DiFos са познати на българския пазар и са използвани от много производители на храни за животни в страната.
прочети повече>>
Elixir Prahovo - голям химически комлекс
Prahovo Chemical Industry се намира на пресечната точка на три граници между Румъния, България и Сърбия, на брега на река Дунав. Основан е през 1960 г. като част от технологичната верига  на минно-металургичния комплекс на Басейна Бор. От 2012 година производството на химически продукти се извършва в рамките на системата на групата Elixir.Elixir Prahovo е голям химически комлекс, най-известен с производството и преработката на фосфорни компоненти и с производството на различни соли на фосфорната киселина. Основни продукти: фосфорна киселина (използвана като тор и за хранителни цели), изкуствени торове (SSP, TSP; NPK, MAP/DAP), неорганични фосфати за храна.Ключ към успехаКлючът за нашия...
прочети повече>>
Посещение на завода за торове Elixir Zorka в Шабац
Екипът ни посети фабриката на "Elixir Zorka" в Шабац заедно с наши клиенти от България и Румъния. Запознахме се  с технологията за производство на минерален тор. Видяхме една съвременна фабрика, в която са инвестирани повече от 38.5 милкиона евро. 
прочети повече>>
За поредна година в град Трявна хотел "Калина Палас" проведохме презентация
За поредна година проведохме презентация, на която представихме сръбските минерални торове произведени от Elixir Zorka. Специално вниамие тази година бе обърнато на микрогранулирания тор Super Start. Представяне имаше и на фирма AS Hibridi сръбска фирма, която се е специализирала в производството на царевични хибриди. Имаше и томбола, в която печелившите получиха минерални торове и торби със семена. 
прочети повече>>
Представяме ви царевичните хибриди на сръбската фирма AS HIBRIDI
AS Hibridi e компания, специализирана в производство и селекцията на хибридни сортове царевица, основана е през 2004 г. под името PRINOSMAKS като част от компания CHEMICAL AGROSAVA. Основната дейност на компанията е отглеждане и култивиране, т.е. създаване на нови и по-добри царевични хибриди. През 2011 г. името е променено на AS Hibridi поради популярноста на марка, носеща, същото име.Марката АS Hibridi e разработена с идеята за създаване на нов еталон за сравнение на сръбския пазар. Опитен екип от специалисти по разработване на нови видове, състоящ се от трима селекционера, доктори на науките и множество селскостопански инженери и технически асистенти създадоха марката от...
прочети повече>>
От 2014 г. предлагаме торове на Elixir Zorka
Продуктовата гама на на сръбската фирма Elixir Zorka съдържа широк спектър от различни форми на торове с високо качество. Elixir Zorka произвежда торове с най-новите технологии и напълно отговаря на нуждите на културите с всички необходими елементи, независимо от спецификата на културите и продукцията, както и разликите в качеството на почвата. Фирмата произвежда минерални торове NPK, NP, P, PK и специални азотни торове AmoSulfan.
прочети повече>>
СЕЗОН 2013 г. продукти на Лимагрейн (Limagrain), Линцер Агро (Linzer Agro) и други
За сезон 2013 г. предлагани семена: ЦАРЕВИЧНИ ХИБРИДИ на Limagrain LG 30.440 LG 30.360 Jodie LG 30.290 LG 32.32 LG 33.95 LG 30.491 СЛЪНЧОГЛЕДОВИ ХИБРИДИ на Limagrain LG 55.42 CL LG 55.80 LG 56.33 CL LG 56.35 LG 56.63 CL Cruiser LG 56.65 M Cruiser LG 56.65 M LG 56.62 Cruiser LG 56.62 ДРУГИ СЕМЕНА Люцерна Пшеница (произход Франция) Ечемик (произход Франция) За сезон 2013 г. предлагани торове: КАРБАМИД (Urea) -LINZER AGRO, Румъния NPKS 15:15:15:3-LINZER AGRO NPKS 6:12:18:3-LINZER AGRO CAN  27:10-LINZER AGRO АМОНИЕВ НИТРАТ - Девня, Димитровград, Румъния
прочети повече>>
 1 2 >